Η Εόρτιος Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ερμούπολη

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λ. Σ. κ. Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, του Διοικητού της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου κ. Καραμίτσα, του Διεθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Καφτηράνη, Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών ευσεβών πιστών και προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ μίλησε περί του Μαρτυρίου και της Μαρτυρίας και κάλεσε τους πιστούς να απαγγέλουν με επίγνωση το Σύμβολο της Πίστεως, ομολογώντας την πίστη τους και επιβεβαιώνοντας ότι όσοι κείνται στο παρακείμενο Κοιμητήριο «δεν απέθανον, αλλά καθεύδουν», προσδοκώντες την Ανάσταση των νεκρών.

Ευχαρίστησε και πάλι τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την εργώδη και φιλόπονο διακονία του στο Ναό και την Ιερά Μητρόπολη, τους συνεργάτες του, καθώς και τον κ. Γεώργιο Χωριανόπουλο για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.