Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Yarraville της Βικτώριας

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στη φερώνυμη ενορία στο Yarraville της Βικτώριας.

Την παραμονή και ανήμερα της εορτής δεκάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμφώνως με τους κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να προσκυνήσουν με σεβασμό την εικόνα του Αγίου και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν Του. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της Κυριακής η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ευμενίου Βασιλόπουλου.

Ο π. Ευμένιος, μιλώντας στο εκκλησίασμα, περιέγραψε συνοπτικά τον βίο του Αγίου Νικολάου, επικεντρώνοντας στην αφοσίωσή Του προς την Εκκλησία και στη θυσιαστική αγάπη Του για τον πλησίον.

Όπως επισήμανε, αυτή η στάση του Αγίου Νικολάου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους χριστιανούς, καθώς και μια υπενθύμιση, ενόψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, ότι κατά την εορταστική αυτή περίοδο οφείλουμε να μεριμνούμε όχι μόνο για τις δικές μας ανάγκες, αλλά και για εκείνες των εμπερίστατων και πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ακολούθως, ο π. Ευμένιος αναφέρθηκε στα πολλά νέα προγράμματα που υλοποιεί η τοπική Εκκλησία σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια, τα οποία προσφέρουν την ευκαιρία παροχής χείρας βοηθείας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους.

Σε όλη την Αυστραλία, σε κάθε πολιτεία, όπως επισήμανε, υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες ενόψει των Χριστουγέννων και σταθερά προγράμματα που απαντούν στις βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, από τα προγράμματα διανομής τροφίμων μέχρι και το πρόγραμμα υποστήριξης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξαρτήσεις και εθισμούς.