Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Πατριαρχείο Ιεροσoλύμων

Την Πέμπτη, 23ην Οκτωβρίου/5ην Νοεμβρίου 2020, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Η μνήμη του αγίου Ιακώβου εορτάστηκε στον Ιερό ναό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακού, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου Γέροντος Αρχιγραμματέως, του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου και του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, του Αντιπροσώπου της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτη Δομετιανού, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και των εφημερίων του Ναού π. Φάραχ / Χαραλάμπους Μπαντούρ και π. Χάδερ / Γεωργίου Μπαράμκη και του Πρεσβυτέρου Συμεών εκ Ναζαρέτ, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Ακολούθησε η διανομή των αρτιδίων από την υπεύθυνη του αρτοποιείου Γερόντισσα Σεραφείμας και η προσφώνηση του Μακαριωτάτου την αίθουσα του Πατριαρχείου.

Τέλος ακολούθησε η κατά την παράδοση απόδοση των κλειδιών του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στους επιτρόπους του Ναού.