Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Το γεγονός αυτό εορτάστηκε υπό του Πατριαρχείου στον τόπο γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, την Ορεινήν – Άιν Κάρεμ της Ιουδαίας.

Τελέστηκε εσπερινό και θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Ιγνατίου και Ισιδώρου, του Πρεσβυτέρου π. Γιούσεφ, του εφημερίου του Ρωσοφώνου ποιμνίου π. Νικολάι Κουλίνσκυ και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, ψαλλουσών των μοναζουσών Δανιηλίας και Φιλουμένης, βοηθούντος του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου με συμμετοχή μοναχών, μοναζουσών εξ Ιερουσαλήμ, και μελών του Ελληνοφώνου και Ρωσσοφώνου ποιμνίου.

Στο Κοινωνικό της θείας Λειτουργίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι, καθώς αναφέρει το Απολυτίκιο της εορτής, «η λύσις της στειρώσεως της τεκούσης και της αφωνίας του πατρός είναι τα σημεία της γεννήσεως του Προδρόμου, με τα οποία κηρύττεται εις τον κόσμον η σάρκωσις του Υιού του Θεού».

Μετά την θεία Λειτουργία ο Μοναχός Χαρίτων δεξιώθηκε την Αρχιερατική Συνοδεία και όλο το εκκλησίασμα.