Η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου στην Πέρθη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, στην Πέρθη η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστή. Της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου, προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος καταρχάς σημείωσε πως η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής εορτάζεται για μία ολόκληρη εβδομάδα και υπενθύμισε πως κατά την Πεντηκοστή το Άγιο Πνεύμα κάλεσε όλους σε ενότητα. Στη συνέχεια εξήγησε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζεται δια των Συνόδων της και επισήμανε πως ο κύριος λόγος που ο Άγιος Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Α’ Οικουμενική Σύνοδο, στη Νίκαια το 325 μ.Χ., ήταν για τη διατήρηση της ενότητας της Εκκλησίας.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος υπενθύμισε στους πιστούς πόσο ευλογημένοι είμαστε φέτος που εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου εορτάζεται εν μέσω της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής, ενώ αναφέρθηκε και στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας που παρουσιάζει τον Προφήτη Ζαχαρία να επιπλήττεται από τον Αρχάγγελο για τη δυσπιστία του έναντι του σχεδίου Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Μετά από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, κληρικοί και πιστοί κατευθύνθηκαν όλοι στην τραπεζαρία του μοναστηριού, όπου προσφέρθηκε τσάι, ενώ το επίσημο ερανικό γεύμα της μονής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Αγίων Πάντων, παρουσία του Θεοφιλεστάτου κ. Ελπιδίου.