Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία με τη συμμετοχή των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου και Ευγενίου Τσάλλα, του Οικον. Ιωάννου Κεσεντζής, των Πρεσβ. Γερασίμου Βασιλοπούλου, Πέτρου Βλάχου και Αθανασίου Σάλιαρη.

Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 το πρωί, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη, του Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Μωραϊτη και του Πρεσβ. Αθανασίου Σάλιαρη.

Πολυπληθής ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, που έφτασαν, ώστε να εορτάσουν, μεταξύ των οποίων η τ. Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Φιλαρμονική και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου και ο Φυσιολατρικός και Ορειβατικός σύλλογος Στενής, οι οποίοι λάμπρυναν με την συμμετοχή τους την Ιερά πανήγυρη.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ Σπυρίδων Σιμιτζής με τη χορωδία του.

Την λαμπρή και άρτια διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως επιμελήθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής π. Αθανάσιος Σάλιαρης, με βοηθούς τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και εθελοντές ενορίτες.

Επίσης πανηγύρισε το Ιερό Εξωκκλήσιο Αγίας Τριάδος της Ενορίας Θεολόγου, όπου των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για Εξωκκλήσιο, που κάθε χρόνο οι απανταχού Θεολογίτες τιμούν και αγαπούν με την ευλαβική παρουσία τους.

Ο π. Γεράσιμος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους ευλαβείς ενορίτες δωρητές και εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως.