Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια

Την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού τίμησε η ενορία της Άνω Βάθειας Αμαρύνθου στο φερώνυμο ιερό ναό όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος με την συμμετοχή των Οικονόμων Κυριακού Κοκκάλα εφημέριο ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου Ιωάννου Μπαραμπούτη εφημέριο ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και του Σακελλάριου Δημητρίου Αργύρη εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Συμεών και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνος την οποία πλαισίωσαν τα μέλη των εθελοντών δασοπυροσβεστών Αμαρυνθία Άρτεμις.

Την επομένη ημέρα της εορτής ιερούργησε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος του ιερού ναού.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη, κ. Μαρία Παπαγγελή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνιος Ανδρουλάκης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Βάθειας κ. Παναγιώτης Μακρής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Γουρνής.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας διανεμήθει πανηγυρική δοχή στους πιστούς μερίμνη του π Δημητρίου και του εκκλησιαστικού αυμβουλίου.

Επίσης στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης και κήρυξε τον θείο λόγο με την παρουσία της μοναστικής αδελφότητος και των πιστών που τίμησαν την εορτή.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Νικολάου με την συμμετοχή των εθελοντών δασοπυροσβεστών Αμαρυνθίας Αρτέμιδος.