Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Τασμανία

Το πρωί της Δευτέρας, 3 Μαΐου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, βοηθούμενος από τον π. Παναγιώτη Νικολάκο και τον π. Βασίλειο Βέρδο.

Μιλώντας στο εκκλησίασμα, ο π. Πρόχορος περιέγραψε πώς ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος αγάπησε και εμπιστεύτηκε το Χριστό, και πώς με θάρρος υπερασπίστηκε την πίστη του, δίνοντας και τη ζωή του για Εκείνον. Ακολούθως, προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή του τιμώμενου Αγίου, επιδεικνύοντας παρόμοιο θάρρος στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

Επίσης, ο π. Πρόχορος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Ιερατικώς Προϊστάμενο της εορτάζουσας Ενορίας, π. Παναγιώτη, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Νικόλαο Θεοδωρόπουλο, και τους πιστούς που προσήλθαν στην εκκλησία, ευχόμενος ο Άγιος Γεώργιος για μεριμνά για όλους και να τους προστατεύει.