Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Χόνδρο Επαρχίας Βιάννου

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Φανουρίου 27 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Χόνδρο της Επαρχίας Βιάννου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο στο φιλάγιο εκκλησίασμα και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσκόμισαν ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στην παράδοση της φανουρόπιτας από τους πιστούς κατά την ημέρα εορτής της μνήμης του αλλά και κάθε φορά που ο άγιος μας φανερώνει αυτό που ψάχνουμε και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά με τη βοήθεια και τις πρεσβείες του θαυματουργού αγίου.

Στην ακολουθία πήραν μέρος οι Πρωτοπρεσβύτεροι Στυλιανός Γεωργιανάκης, Γεώργιος Βελιβασάκης, Μαρίνος Πατεράκης, Κωνσταντίνος Ψαρολογάκης, εφημέριος της Ενορίας, ο Οικονόμος Αντώνιος Ψαρολογάκης και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, Αρχιερατίκος Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατ. Περιφέρειας και ο Δημήτριος Χριστοδουλάκης.