Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Μητρόπολη Θηβών

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής του Αγίου Αντωνίου, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Τανάγρας, με τη συμμετοχή των αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

O Μητροπολίτης στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αντωνίου και τόνισε ότι στη σημερινή εποχή που μας τυραννούν διάφορα προβλήματα ο Άγιος Αντώνιος θα μας βοηθήσει να αναλογιστούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αντωνίου στους δρόμους της Τανάγρας.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου Λεβαδείας. Στο κήρυγμα ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε διάφορα γεγονότα της ζωής του Αγίου Αντωνίου από τα οποία πρέπει να διδασκόμαστε, ενώ αναφέρθηκε και στην πνευματική σχέση του Μεγάλου Αντωνίου με τον Μ. Αθανάσιο, ο οποίος συνέγραψε το βίο του μεγάλου ασκητή της ερήμου.

Επίσης, το πρωί της Τρίτης ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θηβών και ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά για το πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, τους ανέφερε το παράδειγμα με την τριανταφυλλιά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τα πνευματικά αγκάθια και τα συμβούλεψε να αγαπούν και να σέβονται τους γονείς τους, επίσης τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή πρόοδο και τους έδωσε εικονίτσες της Παναγίας και στους δασκάλους το Ημερολόγιο της Μητροπόλεως.

Επίσης, το εσπέρας της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, ο Μητροπολίτης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συνδέσμου και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.