Η εορτή των τριών Ιεραρχών στην Πατριαρχική Σχολή Σιών

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των τριών Ιεραρχών, αγίων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Πατριαρχική Σχολή επί του λόφου της Αγίας Σιών.

Η κοινή εορτή των τριών Μεγάλων Ιεραρχών καθιερώθηκε από την Εκκλησία να εορτάζεται τον 12ον αιώνα, για να λύσει την διαφορά των μελών του εκκλησιάσματος.

Η εορτή εορτάστηκε στην Πατριαρχική Σχολή, επειδή οι τρεις Ιεράρχες τιμώνται και ως οι προστάτες της παιδείας, οι οποίοι υιοθέτησαν την χρυσή τομή στις σχέσεις αρχαίας κλασικής Παιδείας και χριστιανικής διδασκαλίας.

Για την εορτή τελέστηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Γέροντος Σκευοφύλακος Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου και συλλειτουργούντων του Σχολάρχου και Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, και των Πρεσβυτέρων π. Αθανασίου και π. Νεκταρίου, του Γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιεροδιακόνου π. Συμεών και συμμετεχόντων των καθηγητών και μαθητών της Σχολής, με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σχολάρχης δεξιώθηκε τον Αρχιερέα, την συνοδεία του και το εκκλησίασμα στην αίθουσα τελετών της Σχολής.