Η εορτή των Θεοφανείων στα Ιεροσόλυμα

Την Τρίτη, 6/19 Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε πανηγυρικά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Επιφανείων.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, περιστοιχισμένος από Αγιοταφίτες Αρχιερείς τέλεσε την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και αγίασε τον Ναό, τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και λίγους πιστούς, λόγω των μέτρων του covid – 19.

Τον Μεγάλο Αγιασμό, ακολούθησε η θεία Λειτουργία του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Πανάγιο Τάφο από τον Μακαριώτατο, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων, Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και των Αρχιεπισκόπων Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου και Πέλλης κ. Φιλουμένου, Αγιοταφιτών Ιερομοναχων ως του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, του Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου, του Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου, του Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου, του π. Αλεξάνδρου της Κοινότητος Μπερ-Σέβα, του Ιεροδιακόνου Μάρκου και του διακόνου π. Ευλογίου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Μετά την Απόλυση ο Μακαριώτατος αγίασε τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό και η Πατριαρχική Συνοδεία ανέβηκε στα Πατριαρχεία, όπου ο Μακαριώτατος μίλησε από καρδιάς για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

Με τον ραντισμό του ύδατος του Αγιασμού αγιάστηκαν τα αισθητήρια όλων των μετεχόντων στην εορτή, φωτίστηκαν με τον φωτισμό του προσώπου του εν Ιορδάνη βαπτισθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αγιάστηκε ο χώρος του Πατριαρχείου, προκειμένου να παραμείνει απρόσβλητος από τον υιό του covid -19.

Την ευχή και παράκληση αυτή εκφράζει και αναπέμπει η Εκκλησία Ιεροσολύμων, για όλην την ανθρωπότητα, προκειμένου ελευθερωθεί γρήγορα από την πανδημία.