Η εορτή των Αρχαγγέλων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Σάββατο, 9/21 Νοεμβρίου 2020, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στη θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακού, του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, με πρώτο το Γέρων Καμαράση Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριος, των Αρχιμανδριτών π. Νήφωνος και π. Αρτεμίου, των εφημερίων του Ναού της Αραβόφωνου Κοινότητας Πρεσβυτέρου κ. Κωνστάντι και των εφημερίων της Ρωσσοφώνου και Ρουμανοφώνου Κοινότητας, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου,

Έψαλλε η χορωδία της Κοινότητας στα αραβικά, με τη συμμετοχή πιστών της Αραβοφώνου Κοινότητας, Ρωσοφώνων και Ρουμανοφώνων, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ κ. Παναγιώτου Σαρρή και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κήρυξε το Θείο λόγο αναφερόμενος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τονίζοντας ότι οι άγγελοι έχουν ως αποστολή την προστασία και βοήθεια των ανθρώπων για τη σωτηρία τους, επεσήμανε δε ότι οι άγγελοι υπερέχουν των ανθρώπων γιατί δεν είναι θνητοί και περιγράφονται σωματικάΜετά τη θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα και στη συνέχεια τράπεζα

Η εορτή των Αρχαγγέλων εορτάστηκε και στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλων έναντι του Πατριαρχείου.

Στο εσπεριό και στην Θεία λειτουργία προεΉέρχε ο Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων του ΔραγουμάνουΑἈρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, τοῦΑἈρχιμανδρίτου Δημητρίου καί τοῦ Ιεροδιακόνου Συμεών, ενώ έψαλλε ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος με τους μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής και τον Πρωτοψάλτη του μοναστηριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Εὐσεβίου.

Μετά τη θεία Λειτουργία παρατέθηκε κέρασμα στο προαύλιο της μονής.