Η εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Geraldton της Δυτικής Αυστραλίας

Το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Νοεμβρίου, ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην πόλη Geraldton, η οποία βρίσκεται 420 χλμ. βόρεια της Πέρθης, για την εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων και όλων των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων.

Το 2020 σηματοδοτεί για την ελληνική κοινότητα στο Geraldton την 55η επέτειο από τα εγκαίνια της εκκλησίας, τα οποία είχαν τελεστεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Ιεζεκιήλ το 1965.

Ο κ. Ελπίδιος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Ο Επίσκοπος Κυανέων στο κήρυγμά του σημείωσε ότι το κύριο έργο των αγγέλων είναι να υμνούν και να δοξολογούν ασταμάτητα τον Θεό και να μεταδίδουν τα μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους. Επίσης, ανέφερε τα πολλά σημεία της επικοινωνίας των ανθρώπων με τους Αρχαγγέλους στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη, και υπενθύμισε πως κάθε χριστιανός την ώρα του βαπτίσματος λαμβάνει από τον Θεό φύλακα άγγελο, για να τον φυλάττει και να τον προστατεύει.

Πολλές οικογένειες και προσκυνητές από την Πέρθη, συμπεριλαμβανομένης και της προξένου της Ελλάδας, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, ταξίδεψαν μέχρι το Geraldton για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του ναού και ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκομένους.