Η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην Μητρόπολη Θηβών

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των μαρτυρησάντων στη λίμνη της Σεβάστειας, ο Μητροπολίτης Θηβών, Σεβαστείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα αναφέρθηκε στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής, στον αρχιμ. π. Ιγνάτιο Χαϊκάλη που καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της Μονής, στην αδελφότητα και στους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου ο Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου με τη συμμετοχή των πιστών της ενορίας. Ο Μητροπολίτης με αφορμή την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα στο κήρυγμα αναφέρθηκε στους Αγίους που μαρτύρησαν στη λίμνη της Σεβάστειας το 320 μ.Χ., τονίζοντας την καρτερία, την υπομονή και τη μεγάλη τους πίστη στο Θεό και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής.