Η εορτή των Αγίων Μαρτύρων Μακκαβαίων στο Μπερ Σέβα (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός μετέβη στην πόλη Μπερ Σέβα, πρωτεύουσα της ερήμου του Νέγκεβ στο νότιο Ισραήλ, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των αγίων Μαρτύρων Μακκαβαίων, της μητέρας τους Σολομονής και του διδασκάλου τους Ελεαζάρου στην ενοικιαζομένη οικία, η οποία χρησιμεύει ως προσωρινός ευκτήριος οίκος, μέχρι να επιτρέψει ο Κύριος να αναγερθεί τρισυπόστατος Ιερός Ναός στο Μπερ Σέβα.

Μετά του Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού συνελειτούργησαν ο Αρχιμ. Λεόντιος, Ηγούμενος Ραφιδίων Σαμαρείας, ο Οικονόμος π. Σπυρίδων από τη Ναζαρέτ, και ο Οικονόμος π. Αλέξανδρος Γιάσεβιτς, εφημέριος Μπερ Σέβα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ, ο Πρόξενος κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρας.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν στη σλαβωνική, ελληνική, ρουμάνικη και αραβική γλώσσα ομοθυμαδόν όλα τα μέλη της Ελληνορθοδόξου Ρωσοφώνου Ενορίας υπό τη διεύθυνση του Ηγουμένου αυτών, Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, ο οποίος εκφώνησε τον Θείο Λόγο στα ρωσικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος παρέθεσε εορταστικό γεύμα στον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων