Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η εορτή αυτή εορτάστηκε στον Πατριαρχικό και το Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέντρο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος με Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε η ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και στον οποίο ιερούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού τούτου προεξάρχοντος του τυπικάρη του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και άλλοι Αγιοταφίτες Πατέρες με συμμετοχή των Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου δεξιά.

Μετά τον Εσπερινό στο προαύλιο του Επιτροπικού ο Πατριάρχης και οι Πατέρες έλαβαν κατά το έθος το κόλλυβο, τον οίνο μετά παξιμαδίου και τον άρτο.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρξε ως λειτουργός ο Μακαριώτατος, συλλειτουργούντων κατά το Τυπικό της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, τη συμμετοχή πιστών της Ιερουσαλήμ τη παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και προσωπικού του Προξενείου.

Της Λειτουργίας απολυθείσης, έλαβε χώρα άνοδος επίσημος του Μακαριωτάτου και των λοιπών Λειτουργών ενδεδυμένων στο Πατριαρχείο.

Εν τη διαβάσει της κεντρικής Πύλης του Μοναστηρίου προς το Πατριαρχείον, η αρτοποιός Καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα διένειμε τα καθιερωμένα αρτίδια της εορτής.

Το μεσημέρι ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.