Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Τη παραμονή της εορτής, Πέμπτη 21 Μαΐου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 22 Μαΐου, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πρόσωπα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι χαραγμένα στις σελίδες του βιβλίου της Εκκλησίας με χρυσά γράμματα, διότι αποτελέσαν την εγγύηση της συνοδικότητας. Γι’ αυτό η Εκκλησία τους τιμά, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους μας ότι στο χώρο της Εκκλησίας αξίζει να κάνουμε οποιαδήποτε θυσία διότι ο χώρος αυτός μας στηρίζει, μας ενώνει, μας ανανεώνει και μας οδηγεί στη σωτηρία».

Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, τους κ. Εμμανουήλ Διαμαντάκη και Διονύσιο Καβαλιέρη, οι οποίοι διακονούν το ιερό Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.