Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους πιστών, παρότι καθημερινή και εργάσιμη ημέρα, εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ, στη Βικτώρια, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ανήμερα της Εορτής, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστίν» στο Northcote.

Κατά τη διάρκεια αυτής, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού κατά την τυπική διάταξη της Εκκλησίας μας, ενώ προ της απολύσεως ο Επίσκοπος κ. Ευμένιος κήρυξε τον θείο λόγο προς το εκκλησίασμα, ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του τιμίου Σταυρού του Σωτήρος Χριστού να επισκιάζει όλη την οικουμένη και ιδιαίτερα τη δοκιμαζομένη κοινωνία μας, αλλά και τη νεολαία που είναι το μέλλον της.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος διαβίβασε και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου σε όλους για την τόσο σπουδαία αυτή εορτή της χριστιανοσύνης.