Η εορτή της Υπαπαντής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η εορτή της Υπαπαντής εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σειδανάγιας, κοντά στο Πατριαρχείο με Εσπερινό από βραδύς και θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και συλλειτουργούντων του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου, των Αραβοφώνων π. Χάντερ, π. Νεκταρίου και π.Φάραχ, του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου με τους μαθητές της Σχολής της Αγίας Σιών, τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και πιστών εκ του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και άλλων μοναχών και μοναζουσών.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας προσήλθε διά προσκύνηση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Μετά την θεία Λειτουργία η καλώς επιμελουμένη των της Μονής και ανακαινίζουσα τον Ναό ηγουμένη μοναχή Σεραφείμα, δεξιώθηκε την Πατριαρχική και την Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα στο ηγουμενείο και το προαύλιο του Ναού.