Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Bacchus Marsh της Βικτώριας

Στην πόλη Bacchus Marsh της Βικτώριας, η οποία απέχει περί τα 50 χιλιόμετρα από τη Μελβούρνη, βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελεούσης, ένα μικρό εκκλησάκι που οικοδομήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες από τους ομογενείς οι οποίοι εργάζονταν στις φάρμες της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο εκκλησάκι έχει καθιερωθεί ως επίκεντρο του εορτασμού της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Έτσι και φέτος, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε το Bacchus Marsh και ιερούργησε στο εκκλησάκι της Παναγίας Ελεούσης, παρουσία πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Στο κήρυγμά του, ο π. Ευμένιος αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της Παναγίας στο βασικό γεγονός του σχεδίου της Θείας Οικονομίας, την Ενανθρώπηση του Κυρίου, εξηγώντας πως η Παναγία έγινε η γέφυρα που ένωσε τον Θεό με τους ανθρώπους. Επισήμανε δε ότι όλοι μας οφείλουμε, όπως έκαναν η Θεοτόκος και οι Άγιοι, να συνεργαζόμαστε με τον Θεό, ούτως ώστε να καταστήσουμε την παρουσία Του γνωστή και έντονη στους ανθρώπους γύρω μας. “Μέσα από την αγάπη, την αυτοθυσία, τη συμπαράσταση προς τον πλησίον”, υπογράμμισε, “γινόμαστε κι εμείς θεοτόκοι, φέρνοντας τον Χριστό στις ζωές των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πόνο, μοναξιά και δοκιμασίες”.

Στη συνέχεια, ο π. Ευμένιος διαβίβασε στους πιστούς τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ προέβη και σε μια ευχάριστη ανακοίνωση, ότι από τον Ιανουάριο του 2021 στο εκκλησάκι της Παναγίας Ελεούσης θα τελείται κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, μια φορά κάθε μήνα. Στο Bacchus Marsh θα μεταβαίνει ιερέας από τη Μελβούρνη προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ολοένα και περισσότερων πιστών από την ευρύτερη περιοχή (Melton, Darley, Maddingly, Pentland Hills), που αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εκκλησιάζονται.

Σημειώνεται ότι μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ένα μικρό πανηγύρι που είχαν προετοιμάσει οι κάτοικοι της περιοχής.