Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Gapyeong της Κορέας

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Κορέας στο Gapyeong Κορέας, για πρώτη φορά φέτος χωρίς τη φυσική παρουσία του ιδρυτού της Μονής αειμνήστου Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου.

Όλοι, όμως είχαν την βαθιά αίσθηση ότι ήταν πνευματικώς παρών και συμμετείχε της πανηγύρεως.

Κληρικοί και πιστοί επισκέφθηκαν το Μοναστήρι το Σάββατο 6 Αυγούστου από διάφορες ενορίες της Μητροπόλεως, για να συμμετάσχουν στον Όρθρο, στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στον τάφο του μακαριστού Γέροντα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορέας εξήγησε ότι η ανάβαση του Κυρίου με τους τρεις μαθητές Του «εις όρος υψηλόν» έγινε πρώτον, για να διδάξει τους μαθητές Του και όλους μας να βλέπουμε στον Ουρανό και όχι στη γη και δεύτερον, ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στον Ουρανό και όχι στη γη. «Τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης». Συνεπώς, ας κάνουμε όλοι πράξη την λειτουργική προτροπή της Εκκλησίας μας «Άνω σχώμεν τας καρδίας».

Μετά το πέρας της Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο της Μονής οι μοναχές παρέθεσαν κοινή τράπεζα αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντες.

Πηγή: Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας