Η εορτή της αποδόσεως του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, καθώς συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες από την εορτή της εκ νεκρών Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Κατά τη μέρα αυτήν, τελέστηκε στον μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Όρθρος ως και κατά την ημέρα του Πάσχα ακριβώς εν ψαλμωδία όλων των Αναστασίμων τροπαρίων και ακολούθως η θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Με τη λήξη της θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά των Αγιοταφιτών Πατέρων κατήλθαν και προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο στο Ναό της Αναστάσεως, όπου στο το Καθολικό ετελείτο πανηγυρική Πασχάλιος θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και διακόνων, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας η Αρχιερατική Συνοδεία ανήλθε στο Πατριαρχείο και ζήτησε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου, ο ευχήθηκε υγεία και αγαλλίαση.