Η Εορτή της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως.

Το απόγευμα της εορτής ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ακολουθία της Απόδοσης του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της εορτής ψάλλων από το παραθρόνιο. Πριν το τέλος της ακολουθίας απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα ευχήθηκε ο Αναληφθείς εις τους ουρανούς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αξιώσει όλους με υγεία και του χρόνου να εορτάσουμε τις άγιες ημέρες της Αναστάσεως Του.

Κατά την ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου Τραπεζουντίου στο Χορτοκόπι Παγγαίου, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο, τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Ποτηρένια και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος εξ αφορμής της εορτής που ετελείτο στο παλιό Χορτοκόπι του Πόντου μίλησε για την παράδοση του τόπου μας, την εθνική και θρησκευτική.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό στο νέο πρεσβυτέριο της ενορίας.