Η εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Πατριάρχειο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη 4ην Αυγούστου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη της αγίας ενδόξου Μαρίας της Μαγδαληνής, μυροφόρου και ισαποστόλου και η μνήμη της αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, επισκέφτηκε την Μονή ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο Συμεών, ο οποίος και ανέγνωσε χαιρετισμό του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Η μνήμη της αγίας Μαγδαληνής εορτάστηκε και στον Ναό της Αναστάσεως τη νύκτα με θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους και τη λιτανεύση του τιμίου λειψάνου αυτής.

Εορτάστηκε επίσης στη Μάγδαλα, πατρίδα αυτής, εις το παρά την θάλασσα της Τιβεριάδος παρεκκλήσιο της του Πατριαρχείου Μόσχας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, συλλειτουργούντος του Προισταμένου της MISSIA Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου.

Η μνήμη της αγίας Μαρκέλλης και της Αγίας Μαγδαληνής εορτάστηκς στο παρεκκλήσι εντός του Ιερού Ναού του αγίου Σπυρίδωνος στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με θεία Λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου (της Φακής) και εφημέριο της Μεγάλης Παναγίας τη φιλοξενία του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Σεργίου.