Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου / 8 Δεκεμβρίου 2020, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Σινά, όπου εορτάζεται λαμπρά η μνήμη της με αντιπροσωπεία από Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αλλά όχι φέτος λόγω της λοιμώδους νόσου του Covid 19.

Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης  εορτάστηκε στην Ιερά Μονή της Παλιάς Πόλης με τον Εσπερινό, την παραμονή και την Θεία Λειτουργία το πρωί της κυριονύμου μέρας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Ματθαίου Γέροντος Δραγουμάνου και Παϊσίου και των Αραβόφωνων Πρεσβυτέρων π. Φάραχ Μπαντούρ και π. Νεκταρίου Χούρη. Έψαλλαν ο Ιεροδιάκονος Συμεών, Πρωτοψάλτης του μοναστηριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμ. Ευσέβιος και ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος και πιστοί Ελληνόφωνοι, Αραβόφωνοι και Ρωσόφωνοι από την παροικία των Ιεροσολύμων.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή για προσκύνηση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με Αγιοταφίτες Πατέρες.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Στέφανος.