Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Προδρόμου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Τον Μητροπολίτη υποδέχτηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μαρινάκης όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Ο νέος Μητροπολίτης έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της πόλης που συγκεντρώθηκαν για να τον συγχαρούν.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπείται στην ενθρόνιση από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια στον νέο Μητροπολίτη, τονίζοντας πως η κοινωνία της πόλης είναι πλέον “η νέα σας οικογένεια, που σας καλοδέχεται εδώ σήμερα, στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, την Πύλη της Άμμου όπως ονομαζόταν παλιότερα, με συγκίνηση, ευγενή προσδοκία και αγάπη”.

“Η ενθρόνισή Σας, Σεβασμιώτατε, σηματοδοτεί μια νέα, ελπιδοφόρα περίοδο στην εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική μας ζωή. Σήμερα, που η εσωτερική μας αναζήτηση για την Αλήθεια, την πνευματική Ελευθερία και τη Δύναμη υπέρβασης των δοκιμασιών, είναι εντονότερη από ποτέ άλλοτε, η αναγεννητική παρέμβαση της Εκκλησίας, είναι ζωτικής σημασίας.

Μπορούμε, λοιπόν, με ασφάλεια, να προκαταβάλουμε την επιτυχία του δύσκολου και πολύπλευρου έργου που αναλαμβάνετε”.

Αναλαμβάνετε βαριά κληρονομιά Σεβασμιώτατε. Ο προκάτοχός Σας, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, καταξιώθηκε στην κοινωνία ου Ρεθύμνου ως ένας άξιος, λαοφιλής και δοξασμένος Ποιμενάρχης.

Ως διαπρεπής πνευματικός ταγός, επέτυχε με τη σεπτή του διακονία και το θεία εμπνεύσει έργο του, να θωρακίσει την ψυχή μας και να μπολιάσει την κοινωνική μας συνύπαρξη με ισχυρά αντισώματα, ανθεκτικά στις ηθικές διολισθήσεις και τις επικίνδυνες προκλήσεις.

Από τούτη εδώ την πλατεία τον υποδεχθήκαμε κι εκείνον πριν από 12 χρόνια. Είχε τη δική σας ηλικία, ανάλογη με τη δική Σας αναγνωρίσιμη ποιμαντορική διαδρομή, εγκύκλια γνώση και εξέπεμπε το ίδιο φως.

Η δική Σας άφιξη, την οποία αγκαλιάζει με δικαιολογημένο ενθουσιασμό το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλης, συμπίπτει και με μία σημειολογική χρονική συγκυρία : την εαρινή ισημερία που θα σημειωθεί λίγες ώρες αργότερα και σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης. Αυτή τη συμβολική Άνοιξη που μοιάζει αναποφάσιστη και την οποία όλοι έχουμε ανάγκη, θα την εμπνεύσουμε μαζί.

Σας καταθέτουμε σήμερα λοιπόν, εδώ, την έντιμη και ειλικρινή θέλησή μας να συμπορευτούμε μαζί Σας για να διαχειριστούμε τα προβλήματα του Ρεθύμνου, να παράσχουμε στήριξη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ώστε κανείς να μην αισθάνεται ανήμπορος, παροπλισμένος, αδύναμος κι εγκαταλελειμμένος.

Να εμπνεύσουμε τους νέους μας που ταλανίζονται στη δίνη της ανασφάλειας, σε προσανατολισμούς δημιουργίας και συμμετοχής και να ενδυναμώσουμε την πίστη τους στην προοπτική ενός μέλλοντος αντάξιου τους.

Με τις ευχές μας για Υγεία, Φώτιση, Μακροημέρευση και ευλογημένη διακονία σύσσωμη η πόλη του Ρεθύμνου Σας καλωσορίζει και αναφωνεί «ΑΞΙΟΣ!”