Στις 11 Μαρτίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας

Η τελετή ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Ιταλίας και Εξάρχου Νοτίου Ευρώπης κ. Πολύκαρπου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 11 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, όπως αναφέρεται στο ortodossia.it.

Αναλυτικότερα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο (Σταυρόπουλο), πρώην Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας, ανέδειξε σε νέο Μητροπολίτη Ιταλίας η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, στις 14 Ιανουαρίου 2021., επιβεβαιώνοντας προηγούμενο -σχετικό- δημοσίευμα του orthodoxtimes.gr

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου επέλεξε τον καταγόμενο από την Ναύπακτο, Σεβασμιώτατο κ. Πολύκαρπο ως διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιταλίας κυρού Γενναδίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 16 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Ο κ. Πολύκαρπος έχει μακρά εμπειρία από την Ιταλία αφού διακόνησε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιταλίας από το 1990 μέχρι και το 2007, οπότε και εξελέγη και μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας. Από το 1992 έως και το 2007 διακόνησε και από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της μητρόπολης Ιταλίας.