Η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς στην Νάξο

Την Τετάρτη 22-9-2021 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη με την συμμετοχή των Κατηχητών-Κατηχητριών της νήσου Νάξου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έδωσε τον λόγο στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης π. Χρυσόστομο Σταυράκη, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Ο ρόλος του κατηχητή και οι όροι της αληθινής σχέσης στο πλαίσιο της σύγχρονης κατηχητικής δράσης».

Ακολούθησε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος στο τέλος του οποίου ανεγνώσθησαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία πρέπει να τηρούνται κατά την διεξαγωγή των κατηχητικών μαθημάτων.

Στο τέλος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος, αφού απηύθυνε ευχές προς όλους για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους, προσέφερε από ένα βιβλίο, πόνημα του εισηγητού της Συνάξεως. Ακολούθως η φιλοξενούσα Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, φρόντισε για το κέρασμα γλυκισμάτων και αναψυκτικών.