Η έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Σμύρνη

Υπό τα περιοριστικά μέτρα και τα υγιειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοιού τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης οι Ιερές Ακολουθίες επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Λόγω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας κάθε Κυριακή, ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, το πρωί του Σαββάτου της Τυροφάγου, μνήμη των ασκήσει λαμψάντων αγίων ανδρών και γυναικών, 13 Μαρτίου 2021, χοροστάτησε δε και στον Μ. Εσπερινό το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την συμμετοχή πιστών.

Προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, τελέστηκαν και οι Ιερές Ακολουθίες της Κυριακής της Τυροφάγου, 14 Μαρτίου 2021, τόσο το πρωί, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όσο και το απόγευμα, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, όπως και οι Ιερές Ακολουθίες της Καθαράς Δευτέρας το πρωί και το Μ. Απόδειπνον, το απόγευμα.

Στις Ιερές Ακολουθίες ο Μητροπολίτης Σμύρνης είχε συλλειτουργό τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Πολύκαρπον Θεοφάνη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, προφρόνως αποσταλέντα του κ. Ιεροθέου προκειμένου συμπαρασταθεί στην τέλεση του λατρευτικού προγράμματος της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης καθ’ όλην την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.