Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Bunbury εόρτασε τον Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, μέσα σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς, η Ενορία του Αγίου Νικολάου στο Bunbury της Δυτικής Αυστραλίας εόρτασε τον Προστάτη της.

Με την ευλογία του Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μαζί με τον εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου. π. Ιωάννη Sullivan. Παρούσα ήταν και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου.

Μαζί με τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου, εκκλησιάστηκαν περισσότεροι από 200 πιστοί, οι οποίοι ταξίδεψαν 170 χιλιόμετρα νότια της Πέρθης, για να παραστούν στους πανηγυρικούς εορτασμούς στο Bunbury. Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση που τηρείται από τους πιστούς της Πέρθης εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να υποστηρίξουν την ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Bunbury και να τιμήσουν τον θαυματουργό Άγιο.

Ο π. Ιωάννης Sullivan μετέφερε στους πιστούς την πατρική αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου καθώς και τους εορταστικούς χαιρετισμούς του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς τηρούσε την υποχρέωση παραμονής σε απομόνωση μετά την επιστροφή του από το Σύδνεϋ.

Μετά από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε γεύμα με θαλασσινά, από τον σύλλογο «United Hellenic Association of Bunbury», στην αίθουσα της Κοινότητας η οποία βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Αρίστος Παπανδρουλάκης, ευχαρίστησε τον π. Ελευθέριο και τον π. Ιωάννη, καθώς και όλους τους πιστούς που ταξίδεψαν στο Bunbury και έτσι συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων.

Πηγή: greek.vema.com.au