Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου εγκαινιάστηκε στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάτταν

Σε συγκινητική τελετή την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, η Εκκλησία που φέρει το όνομά του πραγματοποίησε σήμερα τα επίσημα εγκαίνιά της και την έναρξη της πλήρους λειτουργικής και ενοριακής ζωής της για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος ηγείται προσκυνήματος στην Ιερουσαλήμ δήλωσε: «Εδώ στους Αγίους Τόπους, χαιρόμαστε με όλους όσους γιορτάζουν σήμερα την ολοκλήρωση αυτού του μακρού τόξου αποκατάστασης και ανανέωσης.

Σήμερα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ξεκινά και πάλι την αποστολή του να υπηρετήσει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη στο επίκεντρο της ιστορίας του 21ου αιώνα. Η επανέναρξη των Θείων Λειτουργιών είναι πραγματικά αιτία εορτασμού και ευγνωμοσύνης προς τον Θεό».

Ο Μιχάλης Ψαρός, Πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, σχολίασε: «Αυτή είναι μια πολύ συγκινητική μέρα για όλους μας, για τη Νέα Υόρκη και την Αμερική. Έχουμε επαναφέρει την ιερή φλόγα της πίστης και του πνεύματος σε αυτό το μέρος της μνήμης και της ανθεκτικότητας… Ως εθνικός θεσμός, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε εκατομμύρια ανθρώπους όλων των θρησκειών και όλων των εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο που θα επιδιώξουν να βρουν παρηγοριά στον Άγιο Νικόλαο, γιατί είναι πραγματικά ο προστάτης όλων εκείνων που ταξιδεύουν στη ζωή».