Η εκδήλωση του Alphington Grammar School για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Oι μαθητές του Alphington Grammar School τίμησαν την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με μια εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση που περιελάμβανε αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, δραματικές αποδόσεις της επανάστασης, μουσικά δρώμενα και ομιλίες για την ημέρα γεμάτες φλογερά μηνύματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή έπαρσης της σημαίας με προβολή του βίντεο «Ας κρατήσουν οι χοροί» που είναι το επίσημο βίντεο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στη συνέχεια ακολούθησε μία κατανυκτική τελετή ανάμματος κεριών προς τιμήν όσων θυσιάστηκαν, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία, την ισότητα και όλες τις μεγάλες αξίες.

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίσκοπος Northcote, Αιδεσιμότατος Ευμένιος Βασιλόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, ορμώμενος από τις αρετές των αγωνιστών του ’21 μίλησε για το θάρρος, τη γενναιότητα, την υπομονή και επιμονή, την αλληλοϋποστήριξη και αλληλοκατανόηση που τους χαρακτήριζε προσκαλώντας τους μαθητές να γίνουν το «φως στο σκοτάδι» προσφέροντας την ελπίδα στους γύρω τους ενεργώντας ανιδιοτελώς και με αγάπη.

Ο πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου και Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής, μίλησε για το θάρρος και την ελευθερία, τονίζοντας το πάθος που χαρακτήριζε τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες παντού στον κόσμο.

«Είναι σημαντικό να παραμείνει ζωντανή η ελληνική φλόγα φωτίζοντας το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές, ώστε να θυμόμαστε ποιοι είναι οι πρόγονοί μας, γιατί αγωνίστηκαν και τι αντιπροσωπεύουν», δήλωσε ο κ. Πυρπυρής.

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Dean Kalimniou, άγγιξε τις καρδιές των μαθητών με παραδείγματα της σημασίας της ελευθερίας και της ισότητας στις διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των σύγχρονων νέων.

«Τα δέντρα μας θα είναι ορατές υπενθυμίσεις των αγώνων και των θυσιών των πρώτων Ελλήνων, για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από την καταπίεση, ενώ ταυτόχρονα είναι σύμβολα Θάρρους, Ελπίδας και Ειρήνης», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου.

Πηγή: neoskosmos.com