Η διανομή του Αγίου Φωτός στους Ναούς της Σύρου και η τελετή της Αναστάσεως

Αναγγέλλεται ότι το Άγιο Φως έφθασε εγκαίρως στη Σύρο, στο Αεροδρόμιο της οποίας το υπεδέχθησαν ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ μετά του Ιερού Κλήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας, ο Λιμενάρχης Τήνου και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ευχαρίστησε και πάλι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΝΕΧ κ. Πάνο Ξενοκώστα και την «ΙΝΤΕRAMERICAN» που πρόθυμα απεδέχθησαν και ικανοποίησαν το αίτημά του για τη μεταφορά, δι΄ αεροπλάνου, στη Μητροπολιτική νήσο Σύρο του Αγίου Φωτός, ευχαρίστησε τους πιλότους και τους πολυπληθείς επισκέπτες της νήσου και ευχήθηκε το Άγιο Φως να φέρει την ειρήνη στην πολύπαθη Ουκρανία και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης ευχήθηκε το Άγιο Φως να φωτίσει τα σκοτεινά μυαλά των ανθρώπων.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας καλωσόρισε και αυτός τους επισκέπτες της Σύρου και ευχήθηκε το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή και να καθοδηγεί τις επιλογές των ανθρώπων, προσφέροντας ειρήνη, υγεία και δημιουργία.

Ήδη, το Άγιο Φως διανεμεται στους Ιερούς Ναούς της Σύρου και μεταφέρεται με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Ιερά Νήσο Τήνο, ενώ αναμένεται να αφιχθεί στη Μύκονο , με πτήση της “SKY EXPRESS” .

Από το αεροδρόμιο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , συνοδευόμενος από τον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέφερε το Άγιο Φως στο Νοσοκομείο Σύρου, όπου το υπεδέχθησαν με συγκίνηση και κατάνυξη οι ιατροί, οι νοσηλευτές και ασθενείς, προς τους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως.