Η διαδικτυακή κοπή πίτας του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “Το Αρκάδι”

«Προσωπικότητα της χρονιάς 2021 ανακηρύχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης. Τιμώμενο πρόσωπο ο καπετάνιος της ΑΝΕΚ Απόστολος Αποστολάκης».

Η ευρηματική και πρωτότυπη κίνηση του προέδρου Γεωργίου Βλατάκη, με την στήριξη των μελών του Δ.Σ., για την πρώτη διαδικτυακή κοπή πίττας του 2021, έτυχε μεγάλης απήχησης και ενθουσίασε τα μέλη του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».

Αν και η διαδικτυακή εκδήλωση δεν συγκρίνεται με την ζώσα εκδήλωση της συναναστροφής των Ρεθυμνίων, εντούτοις υπήρξε μία λύση ,ώστε να έρθουν τα μέλη πιο κοντά με ασφαλή τρόπο.

Έτσι πιστοί στο ραντεβού στις 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00, συνδέθηκαν διαδικτυακά για την κοπή πίττας του 2021, με βάση το δικηγορικό γραφείο του προέδρου κου Γ. Βλατάκη, τόσο με τα μέλη των αποδήμων Ρεθεμνιωτών της Αττικής όσο και του εξωτερικού.

Αυτή τη διαφορετική χρονιά είμαστε σε απόσταση αλλά ίσως πιο κοντά από ποτέ τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος. Στεκόμαστε ενωμένοι, ξανα-ανακαλύπτοντας νέες αξίες υπομονής, κοινής ευθύνης και ελπίδας για έναν καλύτερο διαφορετικό κόσμο.

Μαζί με την κοπή πίττας δήλωσε ο πρόεδρος ότι εγκαινιάζουμε και τις εκδηλώσεις μας για την επέτειο των 200 ετών από το 1821 και τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. Τρεις Ιερές Μονές θα είναι η βάση των εορτασμών μας ήτοι του Αρκαδίου, Πρέβελη και Αγ. Πνεύματος Κισσού, υπό τον τίτλο « ΦΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΚΑΙΟΜΕΝΕΣ», όπου έχουμε ήδη στείλει από δύο σημαίες του 1821 ώστε να αναρτηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε κάθε Μονή.

Την πίττα του Αγ. Βασιλείου ευλόγησε ο Αρχ. Π. Πλάτων Κρικρής εκ του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κου Ιερωνύμου. Πολλές προσωπικότητες φιλοξενήθηκαν επιλεκτικά λόγω του περιορισμένου χρόνου και έστειλαν ευχές.

Στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθυμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος πάντοτε λαμπρύνει με την παρουσία του και τον μεστό – παρηγορητικό λόγο του την εκδήλωση, η βουλευτής Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γεώργιος Μαρινάκης.

Δύο Ρεθυμνιώτικες προσωπικότητες τίμησε ο σύλλογος μας για το 2021 . Τον καπετάνιο Απόστολο Ν. Αποστολάκη της ΑΝΕΚ για τους ασφαλείς χειρισμούς του σχετικά με την μεταφορά 260 ατόμων με COVID-19.

Προσωπικότητα της χρονιάς 2021 ανακήρυξε τον Αντιναύαρχο κο Στυλιανό Πετράκη Αρχηγό ΓΕΝ , λόγω της ευκλεούς και άρτιας οργάνωσης του Ναυτικού Στόλου και των κατάλληλων χειρισμών του περί της ευσταθείας της θαλάσσιας περιοχής της πατρίδας μας , προάγοντας και διατηρώντας την ειρήνη, αλλά και του υψηλού αξιώματος που έχει επάξια λάβει ως Αρχηγός ΓΕΝ.

Τιμήθηκαν όπως κάθε χρόνο δύο νέοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ήτοι ο Εμμανουήλ Λιαναντωνάκης του Σταύρου (Φυσικό τμήμα Παν. Κρήτης) και ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος ( Νομική Αθηνών ) εγγονός Αντιγόνης Μισιρλή.

Από την κλήρωση των λαχνών κέρδισαν εξαιρετικά δώρα από την καθηγ. χαρακτ. Ελένη Τζιφάκη, την Αριστέα Βερνάδου και την ΑΝΕΚ.