Η δεύτερη ομιλία της σειράς «Η δύναμις του Λόγου» στη Μελβούρνη

Την Τρίτη, 26 Μαΐου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και τη μέριμνα του Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, ο Δρ. Νικόλαος Μανωλιός παρουσίασε τη δεύτερη ομιλία της σειράς «Η δύναμις του Λόγου – Τότε και Τώρα» στην αίθουσα της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης South Yarra στη Μελβούρνη.

Στην ομιλία του ο Δρ. Μανωλιός τόνισε εμφαντικά πως ο Θείος Λόγος είναι πλήρης Αγίου Πνεύματος και παραμένει ζωντανός διά μέσου όλων των γενεών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δρ. Μανωλιός εξήγησε τον αντίκτυπο που έχει ο πνευματικός λόγος στην καθημερινότητα των πιστών, ο οποίος προσδιορίζει ειδικά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω και βοηθά στην κατανόηση του μηνύματος του Θεού.

Τελικά, οι παρευρισκόμενοι κατανόησαν πώς τα λόγια μεταμορφώνουν και αλλάζουν την ταυτότητα του ανθρώπου. Ο Δρ. Μανωλιός τόνισε ιδιαίτερα πως δια της Πεντηκοστής ο Θείος Λόγος διαδόθηκε στον κόσμο, επηρεάζοντας τις αλληλοεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας οι ακροατές κατανόησαν πώς οι λέξεις και οι πράξεις του ανθρώπου επιδρούν φυσιολογικά. Ο Δρ Μανωλιός τόνισε ιδιαίτερα πώς οι σκέψεις και οι λόγοι του ανθρώπου δεν πρέπει να είναι αρνητικοί, διότι επιδρούν στον ίδιο και στους άλλους.

Τέλος, εξήγησε τελικά πώς οι αγιασμένοι δια του Αγίου Πνεύματος λόγοι στην Ορθόδοξη χριστιανικότητα ανανεώνουν και ενδυναμώνουν τον άνθρωπο για να επιτύχει τη σωτηρία του.

Μετά την ομιλία προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους κεράσματα και αναψυκτικά.