Η χειροτονία του Επισκόπου Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:14

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος, Παραμυθίας Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Mε συγκίνηση το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφώνησε το «Άξιος» για τον νέο Επίσκοπο της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος προσέφερε στον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Καρυουπόλεως ως ευλογία, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και του ευχήθηκε καρποφόρο και ευλογημένη διακονία επ’ ωφελεία της Εκκλησίας και του λαού.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Καρυουπόλεως κ. Νεκτάριος (κατά κόσμον Ευστράτιος) Παρασκευάκος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.

Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Εκκλησιαστική Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Διδάκτορας στην Αγιολογία του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 13η Δεκεμβρίου 1987 και Πρεσβύτερος την 13η Μαρτίου 1988 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς κυρό Καλλίνικο, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτη.

Διετέλεσε Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από το 1987 έως το 1999 και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καστέλλας Πειραιώς, τον οποίο και ανήγειρε εκ θεμελίων, καθώς και το Πνευματικό Κέντρο αυτού.

Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε Ιεροκήρυκας του άρθρου 25 του νόμου 817/1978 της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και από το 2012 ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κορωπίου.

Από το 1999 είναι Υπεύθυνος του Γραφείου Συντονισμού Υποθέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμελούμενος επιπροσθέτως των Ημερήσιων Διατάξεων, των Εισηγητικών Σημειωμάτων, ως και των φακέλλων των προς συζήτηση θεμάτων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.