Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων καί Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτη, 15ης Σεπτεμβρίου 2021 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητριοπολίτης ευχήθηκε στον κλήρο, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τις στρατιωτικές αρχές και το λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού και μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα.