Η απονομή των τίτλων των αποφοίτων της Σχολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιόππη

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6ης Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Τίτλων των τεσσάρων αποφοίτων της Αραβόφωνης Σχολής του Πατριαρχείου στην Ιόππη-αρχαία Γιάφφα, κοντά στην πόλη του Τελ – Αβίβ.

Η τελετή αυτή έλαβε χώρα σε ανοιχτό χώρο, στο προαύλιο του κτηρίου της Σχολής. Στο κτήριο αυτό υπήρχε ανέκαθεν Σχολείο του Πατριαρχείου. Η λειτουργία του διεκόπη το 1948, όταν ο Ισραηλινός στρατός στρατοπέδευσε σε αυτό. Το Πατριαρχείο προ 25ετίας, χάρη στις ενέργειες του αοιδίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Διοδώρου και του αντιπροσώπου του στην Ιόππη Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού επανακατέλαβε το κτήριο αυτό και στέγασε σε αυτό τη Σχολή της Ιόππης.

Την Τελετή της Απονομής των Τίτλων τίμησε διά της παρουσίας του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο Πρεσβύτερος π. Ήσσα Μούσλεχ, ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος και ο π. Κωνστάντη, Ιερεύς της Κοινότητος της Ιόππης.

Η τελετή, αφού άρχισε με την τέλεση προσευχής, περιέλαβε προσφώνηση της Διευθυντρίας κ. Νάτζλα Χάνχαν και πρόσκληση επί του βήματος και παρουσίαση των τεσσάρων αποφοίτων, τριών κοριτσιών και ενός νέου. Η Διευθύντρια περιέγραψε το έργο της Σχολής, το οποίο υπερέβη τις δυσκολίες του covid και άλλες δυσκολίες και ετοίμασε αποφοίτους, οι οποίοι ανεδείχθησαν ικανοί να επιτύχουν στας εισαγωγικές εξετάσεις για την πρόσβασή τους στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα του Ισραήλ.

Η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την ηθική και οικονομική στήριξη της Σχολής από το Πατριαρχείο.

Η τελετή περιέλαβε τρεις προσφωνήσεις από τρεις αποφοίτους, μία στην αραβικήν γλώσσα, μία στην εβραϊκή και μία στην αγγλική. Στις προσφωνήσεις αυτές οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Σχολή για την παιδεία την οποίαν έλαβαν σε αυτήν επί δώδεκα ολόκληρα έτη. Προβλήθηκε, επίσης, και βίντεο με σχολικές δραστηριότητες των μαθητών κατά το προηγούμενο έτος και παράδοση της σκυτάλης της Σχολής από τους αποφοίτους στους τελειοφοίτους του επομένου έτους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της προσφωνήσεως του Πατριάρχου από τον π. Ήσσα, η οποία υπογραμμίζει την αξία της παιδείας ως θεμελίου της κοινωνίας και ευχαριστεί τη Διευθύντρια και τους καθηγητές για το εκπαιδευτικό τους έργο.

Τέλος, ο Πατριάρχης απένειμε στους αποφοίτους τους Τίτλους τους, ευχόμενος «καλή σταδιοδρομία».

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων