Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Μητρόπολη Λευκάδος

Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εόρτασε το διήμερο της Κυριακής, 22ας και Δευτέρας, 23ης Αυγούστου 2021 ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή «Κέλπεσι» της νήσου Καλάμου με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το εσπέρας της Κυριακής, 22ας Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα, 23 Αυγούστου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων κτητόρων του εορταζομένου Ιερού Ναού. Ο Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στη βαθύτερη σημασία του ρόλου της στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου.