Η Άνδρος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Φιλίππου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, των Πατέρων της Μονής, του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων άλλων περιοχών Άνδρου, και με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του διατελούντος και νεοεκλεγμένου Δημάρχου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, του Διοικητού και Αξιωματικὠν της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Διευθυντή του Περιφερειακού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διευθυντή, Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, και πλείστων πιστών.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ μίλησε προς το πυκνό εκκλησίασμα επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και της εμπεριεχομένης σε αυτήν ομολογίας του Αποστόλου Φιλίππου “Συ ει ο Υιός του Θεού”, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την αλλοπρόσαλλη κοινωνία, που ζούμε οφείλουμε όλοι να ομολογούμε το Χριστό στην ψυχή μας, στους άλλους και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Τέλος, ευχήθηκε για το αρξάμενο Σαρανταήμερο των Χριστουγέννων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό και την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και όλους τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους, ιδιαιτέρως δε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου Φιλίππου προς τον λιμένα Μπατσίου, πλαισιούμενη από τυμπανιστές-μαθητές του Λυκείου Γαυρίου-Μπατσίου και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου με τη σημαία τους, στον προβλήτα του οποίου ανεπέμφθη δέηση και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.