Η Αμάρυνθος τίμησε τον Πολιούχο της, τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Πολιούχου της πόλεως Αμαρύνθου.

Το απόγευμα της 28 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με τη συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμου Τσιμόγιαννη Προϊστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβέριου, Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Παύλου Μπαραμπούτη, εφημέριου ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Πρωτοπρ Παύλου Κουντούρη εφημέριου Παρθένιου επαρχίας Αλιβερίου, Αντωνίου Μπαφαλούκου εφημέριο Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Μάνδρας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο Σταυροφόρος Παναγιώτης Μπαφαλούκας, ο Σακελάριος Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος Καλιθέας, οι Οικονόμοι Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου, Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος του ιερού ναού.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία της ιεράς εικόνος υπό των ιερέων πέριξ του ιερού ναού και η αρτοκλασία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης και αναφέρθηκε στην έννοια της ερήμου στη ζωή του Αγίου Ιωάννου και στην κατά Θεό προκοπή όλων των πιστών.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Βουλευτής Ευβοιάς κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Γεώργιος Σμπιλίρης, κ.Μαρία Παπαγγελή, η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, η πρώην Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, καθώς και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και παραθεριστές που τίμησαν την εορτή ιστάμενοι εντός και εκτός του ιερού ναού.

Την εικόνα του Τιμίου Προδρόμου την πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού τμήματος του ιερού ναού.

Τους ύμνους απέδωσαν εκ δεξιού χορού έψαλε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ισίδωρος Χαλιούλιας και εξ αριστερού ο Πρωτοψάλης Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου κ Θωμάς Κραβαρίτης, με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών στα αναλόγια.

Φωτογραφίες-Κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης