Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Μητρόπολη Ιωαννίνων

Σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαίων, 9 Απριλίου 2023, η πρώτη των Ιερών Ακολουθιών του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας), στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε αρχικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου του Αγιορείτου πόλεως Ιωαννίνων και κατόπιν στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου πόλεως Ιωαννίνων, εν μέσω πλήθους πιστών, που προσήλθαν για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στην Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου, η οποία και σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και για να προσκυνήσουν τον Νυμφίο της Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στα γεγονότα που παρουσιάζονται σήμερα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ιωσήφ του Παγκάλου, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι θα πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε «Άνθρωποι του Θεού», έχοντας συνέχεια την συνείδησή μας καθαρή και ακολουθώντας πιστά το θέλημα του Κυρίου, σεβόμενοι και τηρώντας τον Νόμο Του. Αναφέρθηκε επίσης και στην ξηρανθείσα άκαρπη συκιά, τονίζοντας ότι πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς να έχουμε πνευματική καρποφορία στο έργο του Θεού, εφαρμόζοντας πιστά το θέλημά Του σε κάθε περίπτωση της ζωής μας.