Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας στην Τρίπολη

Την Παρασκευή το απόγευμα 8 Απριλίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος, με τους «Χαιρετισμούς» στην Παναγία, η τόσο δημοφιλής Ακολουθία της Εκκλησίας μας, είναι ένα ξεχωριστό και πλούσιο αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, γραμμένο πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, της ισοσυλλαβίας και της ομοιοκαταληξίας.

Είναι συνδεδεμένος με την εκκλησιαστική ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Γένους μας. Ο Λαός μας στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αναγνώρισε την Υπέρμαχο Στρατηγό, τη Σκέπη, την Καταφυγή και την Προστασία του.

Την Ακολουθία έψαλαν, αποδίδοντας περίφημα τους ύμνους προς την Θεοτόκο, η Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, που απαρτίζεται από νέους και νέες, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του Χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα μας να χαρίζει σε όλους, υγεία και συνεχάρη τα νέα παιδιά που την ύμνησαν τις πέντε Παρασκευές της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Χρήστος Μπίτας