H Μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τέλεσε την μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην επ’ ονόματι αυτού παλαιά Ιερά Μονή που βρίσκεται στον Ναό της Αναστάσεως νοτιοδυτικώς στην καρδιά της Χριστιανικής συνοικίας.

Προς τιμήν του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικός» και αποκεφαλισθέντος Ιωάννου του Προδρόμου, τελέστηκε Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και Θεία Λειτουργία το πρωί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και συλλειτουργούντων του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου και των Αρχιμανδριτών π. Μελετίου, π. Πορφυρίου (εν τω Εσπερινώ), π. Δομετιανού της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής, του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε να προσκηνύσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε διά κεράσματος νηστησίμου ο ανακαινιστής του ναού και της Μονής Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων