H επέτειος των 30 ετών Πατριαρχίας Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη Αυστρίας

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριακονταετίας από την εκλογή και ανάρρηση στον Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου του Α΄, ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος, ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, μαζί με τον κλήρο και το λαό στην Αυστρία και Ουγγαρία, ανέπεμψαν με ευγνωμοσύνη ευχαριστίες προς τον Κύριο και Φιλάνθρωπο Θεό που χορηγεί «πάσαν δόσιν αγαθήν και παν δώρημα τέλειον» για τα αγαθά και τις ευλογίες που η Οικουμένη ολόκληρη αλλά και ιδιαιτέρως η τοπική Εκκλησία και καθείς προσωπικώς επί τριάκοντα συναπτά έτη απολαμβάνουν, χάρη στην πατρική στοργή και μέριμνα του σεπτού Πατρός και Πατριάρχου μας.

Ευχήθηκαν δε εκ βάθους καρδίας, ταπεινώς και ευσεβάστως στον Οικουμενικό Πατριάρχη Έτη Πολλά να τον αξιώνει ο Δεσπότης Χριστός να κυβερνά την Εκκλησία «εις τύπον και τόπον» Του, «εν υγεία και πάση ειρηνική καταστάσει» και να ευφραίνεται καθ΄ημέραν και να Τον δοξολογεί με τα έργα των χειρών του και την παρεχόμενη ωφέλεια σε όλη την Οικουμένη.

Σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2021, ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος και οι πιστοί στη Βιέννη, κατά την Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος προς τιμή και δόξα του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, θα αναπέμψουν Δοξολογία και θα προσευχηθούν προς τον Κύριο υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο οποίος συμπληρώνει καλλίκαρπο τριακονταετία στον πάνσεπτο πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.