H εορτή του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στον Πατριαρχικό Ναό, στη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, την οποία τέλεσε ο εορτάζων Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο εορτάζων Δήμαρχος Βύρωνα Αττικής κ. Γρηγόριος Κατωπόδης, με συνεργάτες του, και πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κυρού Παντελεήμονος, ο οποίος εκοιμήθη την Τρίτη στη γενέτειρά του, Χίο.

Την παραμονή, κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων.

Τρισάγιο στη μνήμη του Πατριάρχου Γρηγορίου Ζ’

Επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα κ. Γρηγόριο, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ’ (1923-1924), ο οποίος είχε δώσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Πολωνίας.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο