H απονομή των τίτλων αποφοιτήσεως στους απόφοιτους της Σχολής Ιόππης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των τίτλων- απολυτηρίων των αποφοίτων της Σχολής της Κοινότητος Ιόππης / Γιάφφας του Πατριαρχείου παρά του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, συνοδευομένου υπό του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του ιερέως π. Ήσσα Μούσλεχ και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Η καλώς οργανωμένη τελετή αύτη υπό της Διευθυντρίας της Σχολής κ. Νάτζλα Χάνχαν, του Καθηγητικού Συλλόγου και των αποφοίτων – δεκατεσσάρων τον αριθμόν-, περιέλαβε εν αρχή την προσευχή: «Ευλογητός ει, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας …», προσφωνήσεις του «ευ παρέστητε», καλωσορίσματος του Πατριάρχου, προβολή συντόμου ντοκιμαντέρ εκ της ζωής των μαθητών του Δημοτικού της Σχολής, και προσφώνησιν της διευθυντρίας της Σχολής κ. Νάτζλα Χάνχαν.

Στην προσφώνηση αυτήν η κ. Διευθύντρια, προσκάλεσε ονομαστικώς τους αποφοίτους και τας αποφοίτους να παρελάσουν επί της σκηνής, εν ω εχειροκροτούντο υπό των άλλων μαθητών και υπό των γονέων και των άλλων συγγενών αυτών. Άμα τη κλήσει αυτών και ανόδω επί του βήματος ενώπιον αυτών, η κ. Χάνχαν συνέχισε την προσφώνηση αυτής, αναφερομένη εις τας επιδόσεις των αποφοίτων, εις τας εξετάσεις αυτών στις διάφορες Πανεπιστημιακές Σχολές, ευχαριστούσα τούτους διά την επιμέλεια ως και τους καθηγητάς διά την συνεργασία και τους γονείς για την ευγνωμοσύνη αυτών και βεβαίως τον Πατριάρχη για την υποστήριξή Του.

Η τελετή περιείχε επίσης μουσικά αποσπάσματα και προσφωνήσεις υπό των αποφοίτων, μιας προσφωνήσεως στα Αγγλικά, στα Εβραϊκά και στα Αραβικά, τον Ύμνο της Σχολής, προσφωνήσεις εκπροσώπων των γονέων, ευχή αναρρώσεως εις τον εγχειρισθέντα Αρχιεπίσκοπο Ιόππης κ. Δαμασκηνό, videos- στιγμιότυπα της μαθητικής δραστηριότητος των αποφοίτων του παρελθόντος έτους, και παράδοση στους τελειόφοιτους του επομένου έτους της σημαίας της Σχολής.

Η τελετή ήλθε προς το τέλος της διά της προσφωνήσεως του Πατριάρχου διά στόματος π. Ήσσα Μούσλεχ, τονιζούσης το ανέκαθεν ενδιαφέρον του Πατριαρχείου διά την εν γένει και διά την Χριστιανική παιδεία των μαθητών των σχολείων αυτού και ευχαριστούσης διά την πρόοδο της Σχολής την Διευθύντρια, τον Καθηγητικό Σύλλογο, μεθ’ ο ο Πατριάρχης επέδωσε εις ένα έκαστον των αποφοίτων τον τίτλο, ευχόμενος καλή επαγγελματική και Ακαδημαϊκή επιτυχία.