«Γραμμή» για τον εμβολιασμό δίνει την Τρίτη η Δ.Ι.Σ.

Του Νίκου Κολοκυθά

Τον τρόπο που θα χειριστεί η Εκκλησία την έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας θα αποφασίσει την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ο δισταγμός μερίδας του κόσμου να εμβολιαστεί θα τεθεί επί τάπητος στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η οποία και θα βγάλει και σχετική ανακοίνωση εκφράζοντας μια ενιαία και κοινή γραμμή απέναντι στους αρνητές και τους σκεπτικούς.

Στόχος να σιωπήσουν οι ακραίες φωνές αρχιερέων που καταδικάζουν τον εμβολιασμό ρίχνοντας νερό στο μύλο της συνωμοσιολογίας και να μετριαστούν και εκείνες οι φωνές που τάσσονται αναφανδόν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δίνοντας στους αρνητές και θεολογικές διαστάσεις.

Την Τρίτη θέλοντας να δείξουν πόσο σημασία δίνουν στον εμβολιασμό του κόσμου της Εκκλησίας ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο επικεφαλής των επιστημόνων κατά του COVID Δ. Τσιόδρας θα συναντηθούν με τους συνοδικούς σε μια προσπάθεια να δείξουν κοινή γραμμή πως πρέπει άμεσα να σπεύσουν για εμβολιασμό όσοι διστάζουν, ώστε να χτιστεί ανοσία στην κοινότητα.

Διαφορετικά, προειδοποιούν οι ειδικοί, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 18.000 την ημέρα!

Να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Ελλάδος θρηνεί ήδη την απώλεια δυο μητροπολιτών από τον κορονοϊό και αρκετούς ακόμη ιερείς και μοναχούς από το Άγιο Όρος, ενώ ο ηγούμενος του Αγίου Όρους δίνει μάχη στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός παραμένοντας διασωληνωμένος για πάνω από έναν μήνα, με άγνωστο πόσο χρόνο θα μπορέσει να επανέλθει στην πρότερη φυσική κατάσταση, αν καταφέρει να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.