«GO Youth” Στόχοι για κάλυψη των αναγκών της σημερινής Νεολαίας

Θετικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο οργανωμένου και ισχυρού φορέα, έγινε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, όταν παράγοντες από τις διάφορες Αδελφότητες Νεολαίων της ΝΝΟ συναντήθηκαν σε μια πρώτη Σύναξη Νέων της πολιτείας, υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.
Οι Αδελφότητες Νεολαίας παραδοσιακά έκαναν ξεχωριστές συγκεντρώσεις, λειτουργώντας έκαστη ανεξάρτητα προς στήριξη των πνευματικών αναγκών των νέων της περιοχής τους.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη από πολλές συναθροίσεις στο μέλλον με την πρόθεση να φέρουν μαζί, κληρικούς, εκπροσώπους από Ενορίες, πανεπιστήμια και κοινότητες σε μια απαραίτητη συνεργασία για να μοιραστούν ιδέες και να υλοποιήσουν αυτές προς ανάπτυξη της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Από την άφιξή του στην Αυστραλία, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος είχε επισημάνει: “νέοι άνθρωποι… δεν είναι απλώς το μέλλον, είναι και το παρόν της Εκκλησίας”.

Ο Μελόης καλωσόρισε τους 45 παρευρισκόμενους και παρείχε προς αυτούς στοργική καθοδήγηση και υποστήριξη, ενισχύοντας τη σχέση ιεραρχίας – νεολαίας μέσα στην εκκλησία.

Οι συμμετέχοντες νέοι, φέρνοντας ένα ενεργητικό πνεύμα, συμμετείχαν στη συλλογική ανταλλαγή ιδεών και προτάσεις για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι.

Σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε η συγκρότηση εργαστηρίων για την οργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, όπως τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα που στέφονται κάθε χρόνο με απόλυτη επιτυχία.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος  Αυστραλίας κ. Μακάριος αναγνώρισε το αίτημα της νεολαίας για αλλαγή και έδωσε την ευλογία του να αλλάξει το όνομα της “Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας (CYC)” σε “GO Youth”.

Το “GO ” είναι και ένα αρκτικόλεξο για τους Έλληνες Ορθόδοξους (Greek Orthodox) και μια πρόσκληση για δράση.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ενός 23χρονου εκπροσώπου της νεολαίας, μετά τη συνάντηση:

“Ήταν μια ιδιαίτερη ευλογία που πέρασα λίγες ώρες με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος, όραμα και ενθουσιασμό να φέρνουν τους νέους μαζί. Σήμερα ένιωσα τη μοναδική χαρά και την αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας Του!”